Košarka
0

Netsi idu kući pjevajući

Klix.ba
Dvije gostujuće utakmice u Detroitu se za ekipu iz New Jerseya nisu mogle bolje završiti.

Iako su gubili sa čak 11 poena početkom četvrte četvrtine, Netsi su na kraju uspjeli pobjediti rezultatom 88:86 u drugoj utakmici finala Istočne konferencije. Najzaslužniji za sjajni povratak je bio Kenyon Martin, koji je postigao čak 14 od ukupno 16 postignutih poena New Jerseya u posljednjoj četvrtini, a utakmicu je završio sa ukupno 25 poena.

"U prve tri četvrtine nisam dobro igrao, tako sam pokušao u četvrtoj biti agresivniji i napadati obruč", rekao je Martin nakon utakmice. "Sudije su svirale faulove, i nekoliko šuteva je ušlo, doveo sam svoj tim nazad u igru".

Netsi se vraćaju kući za treću utakmicu u seriji koja se igra u četvrtak sa dvije minimalne pobjede, od kojih nijedna nije bila baš lijepa za gledati, ali im je sada istorija na strani. Naime, samo su dva NBA tima su dosad pobjedili u seriji nakon što su izgubili prve dvije utakmice na svom terenu. U redovima Pistonsa kao i obično najefikasniji je bio Richard Hamilton sa 24 postignuta poena, dok je Ben Wallace dao 7 uz 19 skokova. Chauncey Billups, koji je ujedno imao i posljednji šut utakmice, kojeg je promašio jer ga je dobro čuvao Jason Kidd, je imao učinak od 15 poena 10 asistencija, iako nije 100% spreman zbog nedavnog istegnuća lijevog članka.

U redovima Netsa, pored Kenyona Martina, najefikasniji je bio Jason Kidd sa 20 postignutih poena, dok je u duelu sa Benom Wallacom mladi igrač Jason Collins dobro nosio, te ubilježio 11 poena i 14 skokova.

ISTOK Detroit (0) - (2) New Jersey 86:88

NBA