Košarka
91

Nets Daily: Teletović opravdava svoj transfer, zasluženo je u prvom timu

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Nakon što se povrijedio Brook Lopez, standardni prvotimac Brooklyn Netsa, na njegovu poziciju "uskočio" je bh. reprezentativac Mirza Teletović koji je u proteklih nekoliko utakmica imao zapaženu ulogu, kako u napadu tako i u odbrani.

Kako piše portal Nets Daily, Mirza je počeo opravdavati svoj transfer u Brooklyn i s pravom je u prvom timu.

U NBA ligi ostalo je još 55 utakmica i pred kapitenom bh. košarkaških Zmajeva je velika prilika.

Teletović ima povjerenje Kidda za razliku od prijašnjih trenera, Averyja Johnsona i P.J. Carlesima. Iako su Netsi poraženi od Pacersa, Mirza je pokazao koliko može doprinijeti timu kad ne postiže poene.

Konstantno se vraćao u odbranu i radio sve one male stvari potrebne kako bi se održali u igri. Teletović i ubuduće mora biti u prvom izboru Jasona Kidda, piše autor Reed Wallach

Sada kad su Netsi ostali bez Lopeza do kraja sezone, Teletović će pokazati da je solidan igrač. Netsi se nalaze u nezahvalnoj poziciji i do kraja sezone se bez Mirze neće moći nositi sa najjačim NBA timovima.

U posljednjih pet pet utakmica, Teletović je na parketu provodio više od 24 minute i imao učinak od skoro 11 postignutih poena.

Netsi danas dočekuju Chicago Bullse u Barclays Centru u Brooklynu. Utakmica je na rasporedu u 18:00 sati uz direktan prenos na Sportklubu 1.