"Ponosan sam"
0

Nenad Marković nakon četiri godine napustio Gaziantep: Svaka dobra priča ima kraj

K. H.
Nenad Marković
Nenad Marković
Proslavljeni bh. košarkaš, a danas uspješan trener - Nenad Marković, nakon četiri godine okončao je angažman u turskom klubu Gaziantepu te se u oproštajnoj poruci zahvalio na svemu što je doživio u proteklom periodu.

Popularni Neno je s ovim klubom u ovoj sezoni uspio izboriti play-off, ali je već u prvoj fazi igrao sa Anadolu Efesom koji je kasnije postao prvak i jasno, protiv ovog tima nije imao nikakve šanse.

U oproštajnoj poruci Marković je napisao da nikada nije lagano "završiti stvari", ali da može biti ponosan na sve što je uradio.

"Svaka dobra priča ima kraj, a nikada nije lagano završiti stvari. Kada pogledam iza sebe mogu biti samo ponosan. Hvala svima za podršku, ljubav i poštovanje prema mojoj porodici i meni kroz protekle četiri godine. Veliko hvala svima u klubu i igračima sa kojim sam radio. Gaziantep uvijek ostaje u mom srcu", poručio je Marković putem Twittera.

Marković je prije Gaziantepa bio trener Tenerifea, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru i da li će ostati u Turskoj.