Postigao 57 poena
43

Nemilosrdni Harden "sam protiv svih": Morao sam šutirati, važna je ova pobjeda

Klix.ba
James Harden (Foto: AFP)
James Harden (Foto: AFP)
Američki košarkaš James Harden odigrao je najbolju individualnu partiju u ovoj NBA sezoni, a u pobjedi njegovog Houstona protiv Memphisa rezultatom 112:94 postigao je čak 57 poena.

Rocketsi su ovaj meč igrali bez Paula, Gordona i Capele pa je iz tog razloga Harden odlučio preuzeti gotovo svu odgovornost na sebe. Popularni Brada je ubacio 57 poena uz šut iz igre 17-33. Pogodio je šest trica iz 15 pokušaja, a ubacio je 17 od 18 slobodnih bacanja.

Meč protiv Memphisa bio je 17. uzastopni na kojem je Harden ubacio 30 i više poena, a to je najduži niz još od kada je Wilt Chamberlain vezao 20 utakmica.

"Važna nam je ova pobjeda, sada ću imati dan odmora i nadam se da ću spreman dočekati sljedeći meč. Dozvolili smo sebi poraz od Orlanda, što nikako nismo željeli, a ovaj put smo igrali bez tri igrača iz prve postave i kada se utakmica lomila ja sam morao šutirati", rekao je Harden poslije meča.

Ovo je treći put ove sezone da je Harden ubacio 50 poena u jednoj utakmici, a u dosadašnjoj karijeri to mu je pošlo za rukom 12 puta.

"Protiv Orlanda sam šutirao 1-17 za tri poena, a to je baš puno promašaja. Ako imam šansu da zabijem šest 'trica', to je odlično, a moram reći da je Orlando prije dvije noći imao puno sreće", istakao je Harden.

Ekipa Houstona trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji u Zapadnoj konferenciji s učinkom od 25 pobjeda i 18 poraza.