HKK Zrinjski
0

"Nećemo igrati utakmice na kojima bude sudac Pehar"

FENA
Foto: Zrinjski.info
Foto: Zrinjski.info
Hrvatski košarkaški klub Zrinjski HT Mostar priopćio je danas kako više neće odigrati nijednu utakmicu na kojoj, među službenim osobama, bude sudac Dražen Pehar iz Ljubuškog.

Priopćenje iz mostarskog kluba upućeno je u povodu polufinalne utakmice Kupa BiH između Širokog i Zrinskog koju je sudio spomenuti sudac i koju je Zrinjski izgubio s 81:80.

"HKK Zrinjski HT Mostar uložio je ogroman trud u organizaciju ovogodišnjeg Final foura kojeg nitko drugi nije želio, napravili smo sve preduvjete da to bude dvodnevna svečanost košarke, i sve je to uništio, kao i toliko puta do sada, čovjek kojeg bi trajno trebalo udaljiti iz kraljice igara, za njezino dobro", navodi se u priopćenju Zrinjskog te se napominje da se uz suca Pehara već godinama nižu incidenti, ne samo u BiH, već i u susjednim zemljama, te da svi znaju da je "nedorastao poslu koji mu se povjerava".

"Tko štiti čovjeka koji nije u stanju položiti sudačke testove bez unaprijed dobivenih ispitnih pitanja?", pitaju se u Zrinjskom te upozoravaju Košarkaški savez BiH da će pretvoriti košarku u "ružnu inačicu nogometa u Bosni i Hercegovini", ako bude i dalje trpio "'nestašluke' suca kojem se tepa da je 'incidentan'".

"Moguće je da će Dražen Pehar biti kažnjen s nekoliko utakmica apstinencije s košarkaških terena. Koliko god, bit će nedostatno. Barem nama to nije nikakva utjeha, kao, uostalom, i svakom normalnom prijatelju košarke. Što se prije ovakvi likovi trajno eliminiraju iz sporta kojeg svi navodno volimo, bit će bolje za najkvalitetniju igru u Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju Hrvatskog košarkaškog kluba Zrinjski HT Mostar.