KA Towns
31

NBA zvijezda: Moja majka je u komi, molim vas shvatite ovaj virus ozbiljno

F. Z.
NBA zvijezda i košarkaš Minnesota Timberwovlesa Karl-Anthony Towns objavio je kako se njegova majka trenutno nalazi u bolnici te da je u medicinski induciranoj komi dok se bori s koronavirusom.

Towns se oglasio na svom Instagram profilu i poručio kako se zdravstveno stanje njegove majke naglo pogoršalo i da su je ljekari morali priključiti na respirator, a potom i staviti u medicinski induciranu komu.

"Ovu bolest ne smijemo shvatiti olako. Molim vas da zaštitite svoje porodice, svoje voljene, svoje prijatelje, kao i sebe. Upražnjavajte socijalno distanciranje. Molim vas, ne budite na mjestima gdje ima mnogo ljudi. Ova bolest je smrtonosna. Nastavit ćemo da se borimo", rekao je Towns.

Košarkaš Timberwovlesa je nekoliko puta došao na rub suza tokom obraćanja na videosnimku, a rekao je kako su njegovi roditelji nedavno osjetili da su bolesni. Posjetili su bolnicu i testirani su pozitivno na koronavirus. Njegov otac je pušten na kućno liječenje i rečeno mu je da ide u karantin, dok je majka morala ostati u bolnici.

"Jednostavno joj nije bilo bolje. Imala je temperaturu 39,5, a lijekovi bi je oborili na 38,8, ali bi se vratila tokom noći. Njena pluća su bila sve lošija, kašalj je bio sve gori. Njeno stanje se pogoršavalo pred našim očima. Mislili smo da će joj svaki sljedeći lijek pomoći, da je on baš taj koji će riješiti problem", rekao je Towns i dodao da se u jednom trenutku počela oporavljati, ali da se potom stanje ponovo naglo pogoršalo.

"Osjećala je bol u plućima i imala je problem s disanjem. Objasnili su mi da mora na respirator. Razgovarao sam s njom, pokušao je ohrabriti da razmišlja pozitivno. Moja majka je najjača žena koju znam i znam da će ovo pobijediti", rekao je Towns.