Košarka
0

NBA: Warrorsi poveli u finalnoj seriji

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Golden State Warriorsi poveli su 1:0 u velikom finalu NBA lige pobijedivši na svom parketu Cleveland Cavalierse 108:100 nakon produžetka.

Početak utakmice pripao je gostima koji su prvu četvrtinu završili s vodstvom 29:19, no tu su prednost Warriorsi sustigli sredinom druge četvrtine i do kraja utakmice igralo se koš za koš.

Posljednji napad u regularnom dijelu utakmice pri rezultatu 98:98 imao je Cleveland, no LeBron James nije uspio pogoditi preko Andrea Iguodale, a nakon ofenzivnog skoka šut za pobjedu sa zvukom sirene promašio je i Iman Shumpert pa se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta igre gosti su potpuno stali, pogodivši samo jedan od devet šutova iz igre, pa su Warriorsi došlo do pobjede 108:100.

Golden State je tako došao do pobjede unatoč jednoj od najboljih Jamesovih play-off utakmica (44 koša, 8 skokova, 6 asistencija).

Prevaga je bila klupa Golden Statea koja je ubacila 34 poena, dok su rezervni igrači gostiju ubacili samo 9. Svih devet poena ubacio je J.R. Smith, ali uz užasan postotak šuta od 23 posto.

Za Cleveland je od poraza u prvoj utakmici puno veći gubitak moguća teža povreda Kyrieja Irvinga (23 poena, 7 skokova, 6 asistencija), koji je u produžetku obnovio povredu lijevog koljeno i upitno je hoće li moći pomoći svojoj ekipi u nastavku finalne serije.

Kod pobjednika Stephen Curry je postigao 26 koševa i podijelio osam asistencija, Klay Thompson je ubacio 21 poen, a Andre Iguodala dodao je 15 koševa.

Druga utakmica serije na četiri pobjede na rasporedu je u nedjelju u Oaklandu, a nakon toga dvije utakmice igraju se u Clevelandu.

NBA