Košarka
0

NBA: San Antonio izbacio New Orleans

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U odlučujućoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige San Antonio Spursi su u New Orleansu pobijedili domaće Hornetse 91:82, te su se pobjedom u seriji 4:3 plasirali u konferencijsko finale, što im je šesto finale Zapada u zadnjih deset godina.

Iako su u tri prethodna gostovanja u polufinalnoj seriji glatko poraženi s gotovo 20 koševa u prosjeku, Spursi su u najvažnijoj utakmici dokazali da se radi o šampionskoj momčadi.

Nakon početne prednosti domaće ekipe Spursi su krajem prve četvrtine prešli u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Svoju su prednost povećavali do pred kraja treće četvrtine kada je ona iznosila 17 koševa.

Hornetsi su nešto bolje zaigrali u posljednjem periodu igre, te su minutu i pol prije kraja utakmice tricom Jannera Parga (18 koševa) došli na minus tri (80:83). Ipak, za potpuni preokret nisu imali snage.

Manu Ginobili, najefikasniji igrač utakmice s 26 ubačaja, u samom je finišu bio hladnokrvan, te je u posljednjoj minuti šest puta pogodio s crte za slobodna bacanja i postavio konačan rezultat 91:82.

U redovima Hornetsa David West je zabilježio 20 koševa i 9 skokova, Chris Paul 18 koševa, 14 asistencija i 8 skokova, dok je kod Spursa Tony Parker ubacio 17 koševa. Tim Duncan je dodao 16 koševa i 14 skokova.

U finalu Zapada Spursi igraju protiv Los Angeles Lakersa, dok se u finalu Istoka sastaju Boston Celticsi i Detroit Pistonsi.

NBA