Skandalozno
30

NBA šampion zgrozio svijet izjavom u TV prijenosu: "Smrt Milojevića im je možda trebala"

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Za dva dana će se navršiti mjesec od smrti srbijanskog košarkaškog trenera Dejana Milojevića, koji je u ponedjeljak sahranjen u Beogradu, a jedna izjava o njemu protekle noći je zgrozila svijet.
Golden State Warriorsi, ekipa u kojoj je Milojević radio kao pomoćnik trenera Stevea Kerra, igrali su meč NBA lige protiv Los Angeles Clippersa na svom terenu te su poraženi 130:125.

Kao stručni komentator je prijenos ove utakmice na američkoj televiziji SN radio bivši košarkaš Richard Jefferson, a tokom svog komentarisanja izjavio je nešto zaista skandalozno.

Dok je kamera prikazivala na parketu iscrtana slova "D" i "M", što su inicijali pokojnog Milojevića, Richardson je rekao:

"Podržali su njegovu porodicu u veoma, veoma teškom trenutku. Vidjeli ste majice, vidjeli ste logo na parketu, ali koliko god da su ovo tužne vijesti - s druge strane, ovo je nešto što možda ujedini ovu grupu zajedno, možda je to nešto što im je trebalo u tom trenutku", kazao je Richardson, koji se nekoliko sati poslije utakmice javno izvinio zbog izrečenog.

Podsjetimo, početkom sedmice je u Beogradu na Milojevićevoj sahrani bio i trener Ratnika Steve Kerr, a dok je on bio odsutan ekipu su vodili pomoćnici.

Milojević je preminuo u 47. godini od posljedica srčanog udara koji ga je zadesio u jednom restoranu u Salt Lake Cityju.

Jefferson ima 43 godine i u penziji je, a tokom košarkaške karijere je s Cleveland Cavaliersima bio prvak NBA lige. Bilo je to 2016. godine kad su LeBron James i Kyrie Irving vodili ovaj tim do prstena.