Košarka
0

NBA: Rekordna gledanost prve utakmice finala doigravanja

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Štrajk koji je početak NBA lige pomaknuo za osam sedmica nije naštetio američkoj profesionalnoj košarci. Štoviše, ispada da joj je pomogao.

Nakon vrlo dobrih aprilskih brojki o televizijskoj gledanosti osnovnog dijela sezone, koje su pokazale povećanje u odnosu na prošlu sezonu, novi dokaz povećanja popularnosti NBA lige došao je u srijedu: prva je utakmica finalne serije doigravanja između domaćih Thundera i Miami Heata u Oklahoma Cityju u utorak postigla rekordnu gledanost na ABC-u.

Nikad ta produkcijska kuća, otkako je stekla pravo na televizijsku produkciju NBA utakmica uoči sezone 2002/03, nije imala nacionalni postotak gledanosti jedne utakmice u iznosu od 11,8 posto. Riječ je o desetpostotnom povećanju u odnosu na prvu utakmicu prošlosezonske finalne serije između Dallas Mavericksa i Miamija.

Također, riječ je o najvećoj gledanosti prve utakmice finalne serije od NBC-evih 12,9 posto za prvu utakmicu serije 2002. godine između LA Lakersa i New Jersey Netsa.

"Young Guns", kako zasluženo tepaju fantastičnoj mladoj ekipi OKC-a, ima svoj dio zasluga u iznenađujućem podatku o gledanosti. No, tvrde američki analitičari, zasluge ne treba umanjivati niti tercetu superzvijezda u timu Erika Spoelstre koji su i dalje, uprkos slaboj pratećoj kvaliteti u ekipi, veliki mamac za navijače.

NBA