Košarka
2

NBA predsezona: Chicago Bullsi na krilima Rosea savladali Indiana Pacerse

Totalsport
Derrick Rose (Foto: NBA)
Derrick Rose (Foto: NBA)
Nošeni učinkom Derricka Rosea košarkaši Chicago Bullsa savladali su Indiana Pacerse 103-98 u predsezonskom susretu odigranom u čikaškom United Centeru.

Ubacio je Rose 32 koša, uključujući njih osam u posljednje tri minute, pa su Bullsi tako i dalje ostali neporaženi u predsezoni (5-0). Povratnik na NBA parkete nakon teške povrede koljena u igri je proveo 31 minutu i za to vrijeme iz igre je šutirao 9-15, uključujući 4-7 za trice, te je pridodao 9 asistencija.

Rose je sjajnu pomoć imao u Luolu Dengu koji je zabio 22 koša, isto koliko i najefikasniji igrač poraženih Pacersa Paul George. Pacersi su dosad bez pobjede u predsezoni u pet odigranih utakmica.

U preostale dvije sinoć odigrane predsezonske utakmice slavili su gosti. Tako je Memphis pobijedio Orlando 97-91, dok je Portland savladao LA Clipperse 94-84.

Memphis je do treće predsezonske pobjede vodio Mike Miller s 19 koševa i 11 skokova, dok je kod Orlanda najefikasniji s 22 koša bio "rookie" Victor Oladipo.

Portland je pak do pobjede u Staples Centeru došao ponajprije zahvaljujući Damianu Lillardu koji je 12 od svojih 16 koševa ubacio u trećoj četvrtini, uključujući devet uzastopnih kojima su Trail Blazersi odmaknuli od svojih protivnika.

NBA predsezona, petak:

Orlando - Memphis 91-97

Chicago - Indiana 103-98

LA Clippers - Portland 84-94