"Na vrhu smo svijeta"
0

VIDEO / NBA: Nezaboravna proslava u Dallasu, pjevao i Nowitzki

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Kulminacija lude i nezaboravne proslave naslova NBA prvaka košarkaša Dallas Mavericksa u svom gradu dogodila se kada je Nijemac Dirk Nowitzki na balkonu uzeo mikrofon u ruke i animirao hor hiljada navijača pjesmom "We are the Champions".

Ova se scena dogodila na kraju parade u Dallasu u čast NBA prvaka. Odnosno, prvog dijela velike proslave, budući da se "drugo poluvrijeme" odigrava u American Airlines Centeru, domu Dallas Mavericska, kojeg su mahom ispunili vlasnici sezonskih ulaznica. Nosili su uglavnom plave majice, kao što su to činili tokom doigravanja. I oni su putem videozida imali priliku pratiti prijenos parade, na kojoj je, kao se procjenjuje, 250.000 navijača, možda i više, slavilo svoju ekipu koja je po prvi put u historiji osvojila naslov prvaka. Sve se to dešavalo upkos nesnosnoj vrućini.

Mavericksi su osnovani 1980. godine. Osnivač franšize Donald Carter i njegova supruga Linda, kojoj je Carter darovao pokretanje kluba, predvodili su u bijelom kabrioletu kolonu na putovanju između kongresnog centra i arene. Navijači su okupirali ulice i pločnike kako bi pozdravili svoje junake.

"Fantastično", samo je rekao Carter.

Navijački su Nowitskom, prije nego što je zapjevao, fanatično skandirali: "MVP, MVP!".

"Nevjerovatno. Mi smo na vrhu svijeta, kakav je to fenomenalan osjećaj. Na ovo sam čekao 13 godina. Fenomenalno, sada možemo samo uživati u ovome", pričao je Nowitzki uz cigaru koju je uzeo od saigrača Jasona Terryja.

Uz Nowitskog, na balkonu zgrade je mikrofon uzeo i vlasnik Makr Cuban, koji je predvodio navijače u drugoj rundi horskog pjevanja.