Košarka
0

NBA: Neslavan All-Star kraj za Jordana, Zapad pobjedio

Klix.ba
Jordan u jednom od neuspješnih prodora...
Jordan u jednom od neuspješnih prodora...
Mada se sve učinilo da <b>Michael Jordan</b> ima utakmicu snova u svojem posljednjem All-Staru, ipak mu nije išlo sve od ruke.

Vince Carter se odrekao svoje startne pozicije, Jordan je neslavno otvorio utakmicu (prvih 7 promašenih šuteva, ukupno 9/27 sa 20 poena), da bi na kraju regularnog dijela utakmice, te i prvog produžetka, dobivao priliku da dadne pobjednički koš. Prvi put mu nije uspjelo, a u prvom produžetku dao je koš, da bi sekundu poslije zbog prekršaja Jermaine ONeala na Kobe Bryantu se isforsirao i drugi produžetak. Tada je Kevin Garnett odlučio da riješi utakmicu za Zapad, na kraju ukupno postigavši 37 poena kojima je postao All-Star MVP, te je Zapad pobjedio rezultatom 155-145.

Ipak se na kraju ispostavilo da su organizatori All-Stara pretjerali sa posvetama Jordanu. Zbog "najboljeg igrača svih vremena" su se ponovo uveli retro-dresovi iz Jordanove All-Star MVP utakmice 88. godine, a na poluvremenskom showu za Jordana je Mariah Carey pjevala pjesmu "Hero", te je Michael poslije održao srcedrapajući govor, iako mu je publika petominutnim ovacijama to jedva dozvolila. Čak su i svi igrači nosili Air Jordan tene u njegovu čast. Sve je postalo poprilično patetično nakon katastrofalnog otvaranja utakmice, u kojem je Jordan, od prvih 7 promašenih šuteva, jednom čak i promašio čisto zakucavanje.

Zašto starca ne puste da s mirom ode u penziju, sam je rekao da ne želi oproštajne zabave. Nakon ove sramote, očito je da je Davidu Sternu možda pametnije bilo da pravi oproštajne utakmice za Karla Malonea ili Davida Robinsona. Obojica veterani i legende koji igraju vjerovatno posljednje sezone, a možda su i više od Jordana zaslužili mjesto na All-Staru. Što je previše, previše je.

Treba napomenuti da smo po prvi put na Live-prenosu mogli čuti našeg slavnog košarkaša Nenada Markovića u ulozi komentatora, u kojem je pokazao da je bolji od većine ostalih domaćih "eksperata" košarke koji obično kvare ugođaj prenosa svojim nebulozama. Samo tako nastavi Neno! :)

NBA