"Suočio se s problemima"
28

NBA liga pomilovala Draymonda Greena, zaigrat će prvi put nakon što je nokautirao Jusufa Nurkića

E. B.
Vodstvo NBA lige je pomilovalo Draymonda Greena, te je košarkaš Golden Statea dobio dozvolu da zaigra prvi put nakon što je nokautirao Jusufa Nurkića.
Početkom treće četvrtine utakmice između Golden Statea i Phoenixa odigrane 13. decembra Green je iz čista mira iz sve snage krošeom udario Nurkića u glavu i nokautirao ga.

NBA liga ga je suspendovala na neodređeno vrijeme i naredila mu konsultacije s psihoterapeutom, a danas je odlučeno da se on može vratiti na parket.

Green je propustio ukupno 12 utakmica zbog udaranja Nurkića, a vodstvo NBA lige mu je odlučilo ukinuti kaznu jer je, kako se navodi u saopćenju, "Green pokazao predanost i želju da se suoči sa svojim problemima".

Green je tokom proteklog perioda bio na sastancima s čelništvom lige, čelništvom svog kluba i psihoterapeutom, a ti će se sastanci nastaviti tokom cijele sezone.

Green je poznat kao prgav igrač i zbog svojih incidenata je tokom karijere već platio skoro dva miliona dolara.

Iako ima pravo nastupa večeras protiv Toronta, on neće biti u sastavu, a očekuje se da se na parket vrati u petak protiv Chicaga ili subotu protiv Milwaukeeja.