Košarka
0

NBA liga podijeljena oko umirovljenja Jordanovog broja

Totalsport
LeBron James
LeBron James
LeBron James u četvrtak je iznio ideju prema kojoj bi promijenio svoj dres s brojem 23, te savjetovao igračima diljem NBA lige da, u čast Michaela Jordana, učine isto.

Ipak, ne čini se izglednim da će vodstvo najjače košarkaške lige svijeta “blagosloviti” ideju ponajboljeg košarkaša današnjice kojom bi se iskazala čast vjerojatno najboljem košarkašu svih vremena.

Američka bejzbol liga (MLB), te hokejaška (NHL) umirovile su dresove s brojem 42 (Jackie Robinson), odnosno 99 (Wayne Gretzky), no u ovom trenutku NBA liga na takvo što ne pomišlja, te se drži pravila da igrač ne smije promijeniti broj na dresu u razdoblju od pet godina od trenutka oblačenja.

U ovom trenutku trinaestorica igrača u NBA ligi nosi dres s brojem 23, a samo je LeBron James, začetnik te ideje, prava zvijezda.

  • Ja s time nemam problema. Pa, ja sam tek rookie, a govorimo o Jordanu. Mislim da bi njegov broj trebalo umiroviti, no ukoliko do toga ne dođe, ja ću ga nastaviti nositi - kazao je igrač Oklahoma City Thundera Byron Mullens, čije mišljenje ipak ne dijele mnogi.

Tako je, primjerice, trener Orlando Magica Steve van Gundy, koji vjeruje da ima mnogo velikana koji tu čast uz Jordana zaslužuju, izjavio:

  • Uskoro će igrači nositi dresove s brojem 373. Svi dvoznamenkasti bit će zauzeti.

Igrači s brojem 23 u NBA ligi:

LeBron James (Cleveland)

Byron Mullens (Oklahoma City)

Toney Douglas (New York)

Kevin Martin (Sacramento)

Stephen Graham (Charlotte)

C.J. Watson (Golden State)

Marcus Camby (Los Angeles Clippers)

Jodie Meeks (Milwaukee)

Devin Brown (New Orleans)

Lou Williams (Philadelphia)

Jason Richardson (Phoenix)

Martell Webster (Portland)

Wesley Matthews (Utah)

NBA