Košarka
1

NBA liga: Miami razbio San Antonio u reprizi finala

Totalsport
Detalj s meča (Foto: AFP)
Detalj s meča (Foto: AFP)
Ove je nedjelje odigrana repriza prošlosezonskog finala NBA lige između košarkaša Miami Heata i San Antonio Spursa. Kao i u maju prošle godine pobjedu je odnio Heat, ovoga puta rezultatom 113-101.

Miami je pred svojim navijačima do pobjede predvodio Chris Bosh, koji je večeras bio izuzetno raspoložen. Centar Heata je pogađao s distance, poludistance i ispod obruča, a susret je završio s 24 poena, pet skokova i tri asistencije.

Zbog tako dobrog učinka LeBron James i Dwyane Wade su mogli predahnuti, pa su kombinirano ubacili svega 26 poena. James je svojim 18 poena pridodao sedam skokova i šest asistencija. Wade je pak zaigrao po prvi put nakon četiri propuštene utakmice zbog povrede.

Od ostalih igrača spomenimo učinak Marija Chalmersa, koji je ubacio 16 poena i upisao sedam asistencija. Kod Spursa je najbolji pojedinac bio Tim Duncan s 23 poena, dok je skromnu večer imao Tony Parker koji je ubacio 11 poena i podijelio sedam asistencija.

Vrijedi spomenuti da je Heat, inače najlošija skakačka ekipa NBA lige, u potpunosti nadskakao San Antonio (38-27), što je i jedan od razloga zbog kojeg je nakon tri minute posljednje četvrtine imao 25 poena prednosti (100-75).

NBA liga, nedjelja:

Miami – San Antonio 113-101 (Bosh 24k, 5s, 3a / Duncan 23k, 3s)

NBA