Košarka
0

NBA liga: Miami i San Antonio vratili "break"

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Košarkaši Miami Heata i San Antonio Spursa vratili su oduzeti im break u prvoj, odnosno drugoj utakmici konferencijskog polufinala NBA lige, pobjedama nad Chicagom, odnosno Golden Stateom.

Nakon što je Heat u srijedu upisao najuvjerljiviju pobjedu doigravanja, te istovremeno priuštio Chicagu najgori poraz u klupskoj povijesti u play offu (115-78), za očekivati je bilo tvrđu treću utakmicu serije, a tako je i bilo. U posljednjih 12 minuta susreta ušlo se izjednačenim rezultatom (70-70), no tada Miami, predvođen LeBronom Jamesom ubacuje u brzinu više i rezultatom 104-94 vraća prednost domaćeg parketa.

Najkorisniji igrač regularnog dijela sezone (MVP) James ubacio je 12 od svojih 25 poena u posljednjoj dionici, te je zaboravio da je u prošloj "popio" blokadu od razigravača Bullsa Nate Robinsona, svega 175 centimetara visokog igrača. Chris Bosh je odigrao najbolju utakmicu dosadašnjeg doigravanja, te je upisao 20 poena i 19 skokova, a sve bolji i bolji postaje omaleni Norris Cole koji je pridodao 18 koševa.

Kod domaćina, za koje ni ovoga puta nisu zaigrali Luol Deng, Kirk Hinrich i Derrick Rose, je najefikasniji bio Carlos Boozer s 21 poenom, dok su Robinson i Jimmy Butler pridodali po 17.

Spomenimo i da se u odnosu na prve dvije utakmice ništa posebno nije promjenilo kada je "mržnja" ovih dviju ekipa u pitanju. Nakon pregršt tehničkih prekršaja i dva isključenja u prošlom susretu, ovoga su puta košarkaši obje ekipe bili nešto mirniji.

Kod pobjednika je James zaradio tehničku zbog odgurivanja Nazira Mohammeda, koji je nekoliko sekundi nakon toga isključen jer je uzvratio najboljem igraču današnjice na barem duplo grublji način. Zbog istog je razloga (naguravanje Chrisa Andersena) i Joakim Noah zaradio svoju tehničku.

Sljedeća utakmica (četvrta) igra se u ponedjeljak, također u United Centeru u Chicagu.

San Antonio Spursi pokazali su se ipak preiskusni za mladu ekipu Golden State Warriorsa, koja nije uspjela potvrditi "break" iz prošle utakmice u Teksasu. Tony Parker predvodio je veterane do pobjede 102-92 s 32 poena, od kojih je 25 zabio u prvom dijelu, i po pet skokova i asistencija.

Prva četvrtina bila je ključna za cijeli dvoboj, jer si je u njoj San Antonio stvorio zalihu od devet poena (32-23), te istu nije ispuštao do kraja susreta. Spursi su po prvi put u seriji "zatvorili" Golden Stateove sjajne šutere Stephena Curryja i Klaya Thompsona, koji su kombinirano ubacili svega 33 poena. U prethodna dva susreta Curry i Thompson su samostalno prebacili brojku koju su noćas ostvarili kombinirano.

Tim Duncan pripomogao je Parkeru u vraćanju prednosti domaćeg parketa s 23 koša i 10 skokova, dok je Kawhi Leonard pridodao 15 uz devet uhvaćenih lopti pod obručima.

Četvrta utakmica serije, u kojoj Spursi ponovno vode, igra se u nedjelju, također u Oaklandu.

 NBA doigravanje, polufinale konferencije:

Istok

Chciago - Miami 94-104 (Boozer 21k, 4s, Noah 15k, 11s / James 25k, 8s, 7a, Bosh 20k, 19s) Miami vodi u seriji s 2-1

Zapad Golden State - San Antonio 102-92 (thompson 17k, 8s, Curry 16k, 8s / Parker 32k, 5s, 5a, Duncan 23k, 10s) San Antonio vodi u seriji s 2-1