Košarka
2

NBA liga: Iguodala sa zvukom sirene srušio Thunder

Totalsport
Andre Iguodala (Foto: AFP)
Andre Iguodala (Foto: AFP)
U sjajnoj završnici košarkaške utakmice u najjačoj ligi svijeta, NBA ligi, između Golden Statea i Oklahome Cityja slavio je domaćin 116-115 košem Andrea Iguodale sa zvukom sirene.

Svega dvije sekunde ranije na drugoj je strani Russell Westbrook ubacio tricu za vodstvo Thundera 115-114 i činilo se da će tim Scotta Brooksa ipak slaviti. No, Klay Thompson je nakon minute odmora izveo loptu na Oklahominoj strani, dodao je Iguodali koji je jurio prema desnom kutu, da bi ju ovaj iz teške pozicije, preko Thaba Sefoloshe ubacio za pobjedu. Bio je to Iguodalin 14. poen večeri, a bolji su od njega u toj rubrici bili spomenuti Thompson s 27 poena, Steph Curry s 22, te David Lee s 20.

Na drugoj su strani Russell Westbrook (31 koš) i Serge Ibaka (27) zasjenili ponajboljeg strijelca lige Kevina Duranta, koji je ubacio svega 20 poena, te bio debelo ispod 50 posto ubačaja iz igre (5-13). Bio je to Oklahomin treći poraz i šesta pobjeda za Golden State Warriorse.

U također uzbudljivoj završnici Houston je kao gost slavio kod New Yorka rezultatom 109-106. Najbolji strijelac NBA lige u prošloj sezoni, Carmelo Anthony, je bio sjajan u redovima domaćina s 45 poena, no isti nisu bili dovoljni za pobjedu protiv Rocketsa. Anthony je ispalio čak 30 lopti u susretu i ubacio 17, a upisao je i 10 skokova, te četiri asistencije. Problem je bio u tome što ga osim Andree Bargnanija (24 poena) niko više pratio u tom, ali ni približnom ritmu.

Houston je pak imao raspoloženi trojac Chandler Parsons-James Harden-Jeremy Lin, koji je kombinovano ubacio 79 poena i u potpunosti nadomjestio Dwighta Howarda, koji je noćas bio grozan. Pogodio je svega jednu od pet lopti iz igre, napravio je rane prekršaje, a upisao je i pet izgubljenih lopti.

U napetoj završnici Houston je imao tri poena prednosti, no nije dozvolio Knicksima šut iz igre, već je domaće igrače faulirao za odlazak na liniju slobodnih bacanja. Imao je J. R. Smith priliku zabiti s pola terena u posljednjim sekundama, ali nije bio ni blizu.

NBA liga, četvrtak:

New York – Houston 106-109 (Harden 36k, 9s, Lin 21k, 5s / Anthony 45k, 10s, Bargnani 24k, 4s) Golden State – Oklahoma City 116-115 (Thompson 27k, 5s, Curry 22k, 5s, 9a / Westbrook 31k, 9s, 5a, Ibaka 27k, 13s)

NBA