Izgubljeno prijateljstvo
4

NBA legende u svađi od 2012. godine: Krivo mi je, Jordan mi je kao brat

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši NBA košarkaš Charles Barkley kaže da žali zbog izgubljenog prijateljstva sa Michaelom Jordanom s kojim se posvađao 2012. godine.

Barkley i Jordan su bili odlični i bliski prijatelji sve do 2012. godine kada je Charles u javnosti kritikovao Michaela zbog njegovog načina vođenja Charlotte Hornetsa, nakon čega se ovaj dvojac posvađao i čitavo njihovo višegodišnje prijateljstvo je palo u vodu.

"Krivo mi je, Michael mi je bio kao brat 20 godina. Za mene je on najbolji kad i želim mu sve najbolje", kazao je Barkley pa nastavio:

"Smeta mi naša svađa, evo osam godina već... Ne mislim da sam rekao nešto toliko loše, a ukoliko Michael ne prestane angažovati ulizice koje mu ne smiju reći gdje griješi, onda nikada neće postati uspješan generalni menadžer. Kada sam to rekao 2012. godine, svi su skočili na mene, a isto je poslije rekao i Phil Jackson, pa na kraju nikom ništa. To je ono što me baš ljuti", ističe Barkley.

Jordan i Barkley su u NBA ligu stigli u istom draftu, Jordan je izabran sa 3. mjesta, dok je Barkley izabran dvije godine kasnije. Obojica su karijeru počeli na Istoku. Barkley je tokom karijere igrao za Philadelphiju, Phoenix i Houston, dok je Jordan igrao za Chicago i Washington.