Košarka
0

NBA: Jason Kidd ipak se vraća u Dallas

FENA
Košarkaš New Jersey Netsa Jason Kidd (35) karijeru će nastaviti u redovima Dallas Mavericksa. Vijest o Kiddovom povratku u Dallas, u kojem je započeo NBA karijeru, potvrdio je vlasnik kluba Mark Cuban, ali i glasnogovornik NBA lige.

U cijelom "tradeu" sudjelovalo je ukupno osam igrača. Osim Kidda, u Dallas su došli i Malik Allen te Antoine Wright, dok su se iz Dallasa u Netse preselili Devin Harris, Gana Diop, Trenton Hassell, Moe Ager i Keith Van Horn. Netsi su dobili i dva odabira na draftu, te nešto gotovine.

"Zadovoljni smo poslom jer smo u našu ekipu doveli Devina Harrisa, koji je jedan od najboljih mladih igrača u ligi", izjavio je predsjednik Netsa Rod Thorn.

Tokom 14-godišnje NBA karijere Kidd ima prosjek od 14,3 koša, 9,2 asistencije i 6,7 skokova. Na All Stars susretu nastupio je devet puta, pet puta je biran u najbolju petorku sezone, dok je četiri puta bio biran u najbolju odbrambenu petorku sezone. Prije 13 godina bio je proglašen za novaka godine, ali još nema NBA naslov.

NBA karijeru započeo je Dallasu, a nakon dvije godine se preselio u Phoenix, u čijim je redovima proveo pet sezona. Od 2001. godine je član Netsa.