Razmažene zvijezde
26

NBA igrači se žale i ismijavaju hranu i smještaj u Orlandu: Nek nam je Bog na pomoći

K. H.
Svi NBA timovi koji će nastaviti igrati tekuću sezonu u petak su se okupili su Disney Worldu u Orlandu gdje će od 31. jula nastaviti takmičenje u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a uslovi koji su ih dočekali privukli su puno pažnje svjetske javnosti.

Prema pisanju američkih medija koji su se uvjerili u uslove koji vladaju u Orlandu, svi klubovi dobili su dozvolu da kao dio "gostujućeg tima" dovedu maksimalno 37 ljudi, od toga 17 igrača, a usposlenici koji posao ne moraju raditi striktno s igračima svoj posao će nastaviti od kuće.

Ono što je privuklo najviše pažnje svjetske javnosti, svakako su uslovi koji su dočekali igrače po njihovom dolasku na početak posljednjih priprema, a potvrda stiže i s prvim fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama.
Kako je i bilo očekivano, prve žalbe uslijedile su na račun hrane, a komunikacija igrača na društvenim mrežama otišla je toliko daleko da je Isaiah Thomas poručio kako LeBron James gotovo sigurno neće jesti hranu koja mu bude dostavljena.

Iz NBA lige su navodno poručili igračima da je ovo samo početak njihovog boravka u novoj sredini i da će se hrana s vremenom sigurno biti bolja, a oni će u prvoj fazi boravka u Orlandu biti pod velikim nadzorom kako bi se maksimalno iskontrolisala situacija sa zarazom koronavirusa.

Prema fotografijama koje se mogu vidjeti na društvenim mrežama, sobe u kojima igrači borave izgledaju veoma ugodno za boravak, no to, s druge strane, nije ni blizu luksuzno kao što izgleda u stvarnim domovima NBA igrača.

"Ovdje moramo provesti sljedeća tri mjeseca. Bog nam pomogao", poručio je Enes Kanter uz priloženu fotografiju sobe.

Zvijezda Philadelphije Joel Embiid, ismijao je posluženu hranu te napisao da će tokom boravka u Orlandu izgubiti 20 kilograma, uz fotografije iz mladosti kada se košarkom bavio još kao dijete u Africi. Patrick Beverley napisao je da su svi uslovi na visokom nivou i nije se uopšte žalio, dok je Rajon Rondo poručio da je smještaj sličan niskobudžetnim motelima u SAD-u.

Podsjetimo, sezona u NBA ligi trebala bi se nastaviti 30. jula, a svi mečevi bit će odigrani u Disney parku u Orlandu. Asocijacija igrača NBA lige prihvatila je novi format za nastavak sezone, koji će uključivati 22 ekipe i to 13 na Zapadu te devet na Istoku.