Košarka
0

San Antonio umalo prokockao +18, ali ipak poveo s 2-0

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
San Antonio Spursi poveli su protiv košarkaša Memphisa s 2-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige, ali tek nakon što su prokockali 18 koševa razlike, no ipak slavili u produžetku 93-89.

Spursi su u posljednjoj dionici imali i 13 poena viška, ali se Memphis serijom 15-2 u posljednjih osam minuta vratio u igru, te 14 sekundi prije kraja, košem Mikea Conleyja za 85-85, odveo utakmicu u produžetak.

"Glupo je što smo prokockali toliku prednost u posljednjoj dionici utakmice, ali pokazali smo da nas takve stvari ne mogu omesti",rekao je Spurs Tim Duncan, koji je ubacio prvih šest poena u produžetku za domaći sastav, a susret je okončao sa 17 koševa i devet skokova.

Duncan je igrao svega 31 minutu, jer je početkom treće četvrtine zaradio tri prekršaja u razmaku od samo 30 sekundi. Tony Parker preuzeo je konce igre u svoje ruke po Duncanovom izlasku, te je kod prvih sedam ubačaja svoje ekipe u drugom poluvremenu upisao svih sedam asistencija, a potom i sam vezao dva šuta s poludistance. Susret je završio s 15 poena, ali i rekordom karijere po asistencijama u NBA ligi - 18.

Zanimljivo, Gregg Popovich odlučio je povući Parkera s parketa pri rezultatu 72-54, a tada je i krenuo povratak Memphisa, ali je veliki preokret ipak na kraju izostao.

Ključni igrači Memphisa ponovno su, kao i u prvoj utakmici, imali prilično slabu šutersku večer, pa je tako Zach Randolph susret završio s 15 poena, ali i 18 skokova, dok je Marc Gasol ubacio svega 12 koševa, uz čak 14 skokova! Jerryd Bayless i Mike Conley bili su najefikasniji s 18 poena u redovima gostujuće ekipe, koja i po treći put ove sezone u doigravanju u seriju kreće s minusom, po drugi put s 0-2. Podsjetimo, Memphis je u prvom krugu izbacio Los Angeles Clipperse s 4-2, nakon što je losanđeleska ekipa dobila prva dva susreta.

Serija sada seli u Memphis, a prva utakmica na rasporedu je sljedeće subote.

NBA liga, doigravanje, finale Zapadne konferencije, 2. utakmica:

San Antonio - Memphis 93-89 produžetak (Parker 15k, 18a, Duncan 17k, 9s / Randolph 15k, 18s, Gasol 12k, 14s) San Antonio vodi u seriji s 2-0

NBA