Košarka
0

NBA doigravanje: San Antonio otvorio seriju uvjerljivom pobjedom

Totalsport
Košarkaši San Antonio Spursa otvorili su finalnu seriju doigravanja u Zapadnoj konferenciji protiv Oklahoma Cityja uvjerljivom domaćom pobjedom 122-10.

San Antonio je najveći dio utakmice imao rezultatsku prednost, ali je Oklahoma City pet minuta prije kraja trećeg perioda poveo 76-75. Spursi su dobrom reakcijom osigurali prednost od 7 koševa na kraju treće četvrtine, a u četvrtoj su povećali prednost i sigurno kontrolirali meč do kraja. Do izražaja je došla ''duža klupa'' domaćeg sastava.

Spursi su odlično iskoristili izostanak ozlijeđenog centra Thundera Sergea Ibake, koji zbog povrede lista na lijevoj nozi neće biti na raspolaganju svojoj ekipi do kraja doigravanja u NBA ligi. Naročito veteran Tim Duncan, koji je s 27 koševa bio najefikasniji kod domaćina. Iz reketa su igrači San Antonija zabili čak 66 koševa, te su utakmicu okončali s visokih 58% šuta iz igre. Ginobili je postigao 18 koševa, Leonard i Green po 16, dok je Tony Parker isporučio 14 koševa i dodao 12 asistencija u 36 minuta igre. U njegovoj igri nije se osjetila manja ozljeda zadnje lože.

Kevin Durant s 28 koševa i Russell Westbrook s 25 predvodili su ekipu Oklahoma Cityja. Iz igre su kombinirano pogodili 19 od 40 lopti. Thunder se mučio u obrani, izostanak Ibake jako se osjetio u unutarnjoj igri.

"Mi smo ekipa koja ne traži opravdanja. Serge je izvan pogona i nećemo ga imati do kraja doigravanja. Moramo igrati bolje. Ukoliko želimo pobijediti jednu od najboljih ekipa, naročito snažnu u ofanzivnom dijelu, jednostavno moramo igrati bolje, a ne tražiti izvinjenje", komentirao je trener Oklahoma Cityja Scott Brooks.

U noći s utorka na srijedu u Indinapolisu se igra druga utakmica finala Istočne konferencije između Indiane i Miamija. Indiana je dobila prvi meč 107-96.

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije:

San Antonio (1) – Oklahoma City (2) 122-105 (Duncan 27k, 7s, Ginobili 18k, Leonard 16k, 6s, Green 16k, Parker 14k, 12a / Durant 28k, 9s, 5a, Westbrook 25k, 5s, 7a

San Antonio je poveo 1-0 u seriji

NBA