Košarka
0

NBA doigravanje: Raptorsi vratili prednost, Blazersi pred prolazom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Toronto Raptorsi i Golden State Warriorsi poravnali su na 2-2 u seriji protiv Brooklyna i Clippersa dok su Blazersi treći put igrali produžetak protiv Rocketsa i novom pobjedom stigli su do prednosti 3-1.

Toronto Raptorsi ponovno imaju prednost domaćeg parketa na svoj strani. Uspjeli su slaviti na gostovanju kod Brooklyn Netsa sa 87-79 i tako poništiti poraz sa svog parketa iz prve utakmice u seriji. U utakmici u kojoj su imali i 17 poena prednosti pa sve to uspjeli prosuti, na kraju su odličnom odbranom ostavili Netse bez poena iz igre u posljednjih šest minuta te su poravnali na 2-2 u seriji.

Peta utakmica igra se u Torontu, kao i eventualna sedma, stoga je jasno kako su Raptorsi ponovno u prednosti. DeMar DeRozan (24 poena) i Kyle Lowry (22) uz potporu Amira Johnsona (17) predvodili su Raptorse dok je na drugoj strani Paul Pierce s 22 poena i pet skokova bio uvjerljivo najbolji pojedinac kod domaćina.

Na 2-2 je poravnao i Golden State koji je na svom parketu uspio savladati Los Angeles Clipperse. Warriorsi su odradili odličnu utakmicu i potpuno nadigrali Clipperse koji su od samog početka susreta bili u podređenoj poziciji. Trener Clippersa Doc Rivers na kraju je bio vrlo razočaran nastupom svoje ekipe:

"Bili su bolja i čvršća ekipa i utakmica nije bila nimalo neizvjesna. Ovo je bio nokaut u prvoj rundi", slikovito je objasnio Rivers.

U visokoj pobjedi Warriorse su predvodili Stephen Curry s 33 poena te po sedam skokova i asistencija i Andre Iguodala s 22 poena i devet asistencija. U redovima Clippersa Jamal Crawford je ubacio 26 poena.

Još jedna dramatična utakmica odigrana je u seriji između Portland Trail Blazersa i Houston Rocketsa. Blazersi su slavili u produžetku sa 123-120 čime su poveli s 3-1 u seriji. Čak tri od četiri utakmice ova dva protivnika su otišle u produžetak.

U četvrtoj utakmici produžetak Rocketsima donio je Dwight Howard zakucavanjem 3,6 sekundi prije kraja nakon čega Mo Williams nije ubacio tricu za pobjedu. U produžetku su Blazersi ipak bili bolji i odnijeli su pobjedu 123-120. Patrick Beverley je izgubio loptu u posljednjem napadu te su Rocketsi ostali bez eventualnog šuta za tricu.

LaMarcus Aldridge je susret zaključio s 29 poena i deset skokova dok je na drugoj strani James Harden ubilježio 28 poena.

NBA doigravanje, Istok, prvi krug:

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 79-87 (Pierce 22p, 5sk / DeRozan 24p, 5sk, Lowry 22p)

2-2 u seriji

NBA doigravanje, Zapad, prvi krug:

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 118-97 (Curry 33p, 7sk, 7as, Iguodala 22p, 9as / Crawford 26p, Griffin 21p, 6sk)

2-2 u seriji

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 123-120 produžetak (Aldridge 29p, 10sk, Batum 25p, 6sk, 6as / Harden 28p, 6as, Howard 25p, 14sk)

Portland vodi 3-1 u seriji

NBA