Košarka
0

NBA doigravanje: Nezaustavljivi Westbrook sredio Spurse

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Na krilima sjajnog Russella Westbrooka košarkaši Oklahoma Cityja pobijedili su San Antonio sa 105-92 i izjednačili finalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige na 2-2.

Prije dvije su godine Spursi poveli u finalu Zapada protiv Thundera s 2-0, da bi na koncu izgubili s 4-2. Sada im prijeti isti scenarij iako je Oklahoma City, dakako, još daleko od potpunog preokreta. No, domaći teren je iskoristio na najbolji mogući način i došao do izjednačenja, a vodstvo će pokušati uhvatiti u četvrtak u San Antoniju.

U četvrtom dvoboju serije Spursi jednostavno nisu imali rješenja za raspoloženog Westbrooka koji je ubacio 40 koševa, te dodao deset asistencija i pet ukradenih lopti.

Često puta 25-godišnji razigravač isforsiranim šutevima dovede svoju ekipu u probleme, ali u utorak to nije bio slučaj. Odigrao je jednu od najboljih utakmica u doigravanju u karijeri, iz igre je gađao 12-24, a s linije slobodnih bacanja 14-14.

Naravno, nije daleko bio ni MVP lige Kevin Durant koji je zaključio utakmicu s 31 košem, te po pet skokova i asistencija. Vrijedi istaknuti i devet poena i osam uhvaćenih lopti Sergea Ibake koji ima veliku ulogu u obrani, pa i ne čudi da je Thunder zaigrao puno bolje otkad se španski reprezentativac vratio u trećoj utakmici.

San Antonio je utakmicu otvorio s 8-0, ali sve je nakon toga krenulo nizbrdo za teksašku ekipu. Do poluvremena su domaći stvorili prednost 58-43 što su u nastavku lakoćom sačuvali.

Spurse je u ovoj utakmici predvodio Boris Diaw s 14 koševa i deset skokova, Tony Parker je također ubacio 14, a Cory Josephe je dodao 11 poena.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Zapad

Oklahoma City (2) - San Antonio (1) 105-92 (Westbrook 40k, 10a, Durant 31k / Diaw 14k, 10s, Parker 14k)

(Serija je izjednačena na 2-2)

NBA