Košarka
0

NBA doigravanje: James i Wade odvukli Miami do pobjede

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Po već puno puta viđenom scenariju, kad se Miami nađe u nevolji, ukažu se LeBron James i Dwyane Wade i spase stvar. Bilo je tako i u drugoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige.

Miami je u Indianapolisu savladao domaće Pacerse s 87-83 i izjednačio finalnu seriju na 1-1. Sljedeće se dvije utakmice igraju u subotu i ponedjeljak na Floridi.

Indiana je u utorak bila u dobroj poziciji sredinom posljednje četvrtine. Vodila je sa 73-69 oko sedam minuta prije kraja, ali tada je stvar u svoje ruke uzeo James. Najprije je pogodio tricu i smanjio zaostatak na 73-72, a nakon što je Roy Hibbert odveo Pacerse na 75-72, James je ubacio šest koševa zaredom i time započeo seriju 12-2 kojom su gosti prelomili utakmicu. Tamo gdje je stao James, nastavio je Wade i povratka za Indianu više nije bilo. Od ukupno 25 koševa Heata u posljednjoj četvrtini, 12 je postigao James, a deset Wade.

Ovaj potonji je zaključio utakmicu s 23 poena, James je dodao 22 uz sedam skokova i šest asistencija, a Norris Cole je s klupe upisao 11 poena. Domaće je ovom prigodom predvodio Lance Stephenson s 25 koševa i sedam asistencija, Paul George je ubacio 14 koševa, ali uz vrlo slab šut iz igre (4-16), George Hill je dodao 13, a Roy Hibbert 12 poena i 13 skokova.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Istok

Indiana - Miami 83-87 (Stephenson 25k, George 14k / Wade 23k, James 22k)

(Serija je izjednačena na 1-1)

NBA