Košarka
2

NBA doigravanje: Indiana odvela prvake u sedmu utakmicu

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
Košarkaši San Antonija još uvijek ne znaju suparnika u velikom finalu NBA lige. Indiana je u subotu na svom parketu pobijedila Miami s 91-77 i izborila sedmu utakmicu finala Istočne konferencije.

Aktuelni prvaci su na poluvremenu imali minimalnu prednost (40-39), ali Pacersi su treću četvrtinu riješili u svoju korist s 29-15 i povratka za Heat više nije bilo. Indiana je do pobjede još jednom došla iznimno čvrstom i agresivnom odbranom. Zatvorili su domaći košarkaši prilaz reketu, u potpunosti nadskakali goste (53-33), a njihov šut za dva poena sveli na 29,6 posto (16-54).

LeBron James je isporučio svoju porciju koševa za Miami (29 poena, šut iz igre 10-21), ali niko drugi nije postigao više od deset poena. Sjajnu odbranu Pacersa predvodio je Roy Hibbert koji je i u napadu uspio ubaciti 24 koša, a uhvatio je i 11 lopti pod obručima. Paul George je dodao 28 koševa, osam skokova i pet asistencija, George Hill je ubilježio 16 poena i šest asistencija, a David West 11 koševa i 14 skokova. Imali su domaći i trećeg igrača s više od deset skokova, bio je to Lance Stephenson koji je uhvatio 12 lopti.

Miami je izjednačio vlastiti najmanji broj ubačenih koševa ove sezone, 77 je postigao i 8. januara protiv Indiane. U Bankers Life Fieldhouseu ove je sezone izgubio četiri od pet utakmica.

Odlučujući dvoboj igra se u ponedjeljak u Miamiju, a pobijedi li Indiana, bit će joj to tek drugi plasman u veliko finale. Jedini put dosad Pacersi su konferencijski prvaci bili 2000. godine kada su u finalu izgubili od LA Lakersa.

 NBA doigravanje, konferencijski finale:

Istočna konferencija Indiana (3) - Miami (1) 91-77 (George 28k, 8s, Hibbert 24k, 11s / James 29k, Wade 10k, Chalmers 10k)

Serija je izjednačena na 3-3

NBA