Košarka
0

NBA doigravanje: Druga "metla" Cavsa

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Cleveland, omjerom najbolja ekipa osnovnog dijela NBA lige, prva je izborila konferencijsko finale. Nakon što su pomeli Detroit u prvom krugu, u drugom su isto priuštili Atlanti.

Savršenih 4-0 izvukli su Cleveland Cavaliersi u polufinalu Istočne konferencije protiv Atlanta Hawksa, postavši tako tek drugi tim koja je dva kruga završila “metlom” od 2003. godine kada je uvedeno pravilo da se serije igraju na četiri pobjede.

Prvi su u tome uspjeli košarkaši Miami Heata 2005. godine, međutim, nikada niko nije osam utakmica doigravanja u nizu završio s dvocifrenom razlikom u pobjedama, kao što je dug aktuelni niz Cavsa.

U Philips Areni ovaj je puta bilo 84-74, te će Cleveland sada na poduži odmor budući da mora čekati rasplet drugog polufinala Istoka između Bostona i Orlanda, gdje je trenutno serija izjednačena na 2-2.

S 27 poena, te po osam skokova i asistencija predvodio je LeBron James svoje saigrače do finala Istoka. Koš manje uz jednak broj uhvaćenih lopti u redovima poražene momčadi ostvario je Josh Smith.

Dallas Mavericksi upisali su prvu pobjedu protiv Denver Nuggetsa ove sezone. Nakon četiri poraza u osnovnom dijelu lige i tri na startu doigravanja u polufinalu Zapada, Mavsi su napokon "iščupali" pobjedu kojom je izbjegnuta “metla” i eliminacija iz playoffa.

Najzaslužniji za pobjedu 119-117 bio je nezaustavljivi Dirk Nowitzki s 44 ubačena koša i 13 uhvaćenih lopti. Devetnaest je poena ubacio u posljednjoj četvrtini čime je u vodu bačen rekord karijere Denverovog Carmela Anthonyja u doigravanju. Vođa Nuggetsa postigao je 41 poen i imao 11 skokova, no ovaj puta učinak mu nije dostajao za konkretniji rezultat momčadi.

NBA doigravanje, polufinala:

Istočna konferencija

Atlanta Hawks (4) - Cleveland Cavaliers (1) 74-84 (Smith 26p, 8s / James 27p, 8s, 8a, West 21p, 4s, 6a) Cleveland izborio konferencijsko finale s 4-0

Zapadna konferencija

Dallas Mavericks (6) - Denver Nuggets (2) 119-117 (Nowitzki 44p, 13s, Howard 21p, 11s / Anthony 41p, 11s) Denver vodi 3-1 u seriji

NBA