Košarka
0

NBA: Celticsi poveli 2:0

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkaši Boston Celticsa poveli su s 2:0 u finalu doigravanja za prvaka NBA lige. U drugom susretu protiv Los Angeles Lakersa Celticsi su slavili sa 108:102 i tako stekli veliku prednost u finalu, koje se igra na četiri pobjede.

Boston je zahvaljujući nekoliko izvrsnih serija polako stvarao prednost, koja je sedam i po minuta prije kraja iznosila čak 24 koševa razlike i u tim trenucima činilo se kako će Celticsi lako do druge pobjede.

Ali, tada je krenula nezadrživa serija Lakersa koji su 22 sekunde prije kraja stigli na samo dva koša zaostatka (104:102). Ipak, iznenađenje su spriječili Paul Pierce i James Posey koji su pogodili oba svoja slobodna bacanja i tako donijeli Celticsima važnu pobjedu.

Najzaslužniji za drugu pobjedu Celticsa u finalu bio je Pierce s 28 koševa, a izvrstan je bio i igrač s klupe Leon Powe koji je postigao 21 koš. Druge dvije zvijezde Celticsa Kevin Garnett i Ray Allen postigli su po 17 koševa, a Garnett je skupio i 14 skokova. Lakerse je predvodio Kobe Bryant s 30 koševa i osam asistencija.

Nakon dvije utakmice u Bostonu, finalna serija seli se u Los Angeles gdje će se igrati sljedeće tri utakmice. Prva je na rasporedu za dva dana.