Košarka
0

NBA All-Star: Green najbolji u zakucavanju

FENA
U Las Vegasu traje NBA All-Star vikend, čiji vrhunac slijedi sutra rano ujutro po srednjoevropskom vremenu, kada će se održati 56. po redu All-Star dvoboj između Istoka i Zapada.

Prvog dana All-Star vikenda održana su revijalna takmičenja u zakucavanju i gađanju trica. Najbolji u zakucavanju bio je Gerald Green iz Boston Celticsa, a najbolji tricaš je Jason Kapono iz Miami Heata.

Greenova izvedba donijela mu je savršene ocjene žirija u kojem su bili Michael Jordan, Dominique Wilkins i Vince Carter.

Jason Kapono bio je bolji od Gilberta Arenasa iz Washington Wizardsa i prošlogodišnjeg pobjednika Dirka Nowitzkog iz Dallas Mavericksa.

Dwyane Wade iz Miamija odbranio je naslov u "vještinama", porazivši Kobea Bryanta iz Lakersa, LeBrona Jamesa iz Cavaliersa i Chrisa Paula iz Hornetsa.

Igrači druge godine bili su bolji od "Rookiesa" sa 155:114. Sophomorese je sa 30 koševa i 11 skokova predvodio David Lee iz Knicksa, koji je imao savršen šut 14/14. Kod novajlija najbolji su bili Rudy Gay iz Memphisa i Paul Millsap iz Jazza sa po 22 poena.

Ovo je prvi put da se All-Star vikend održava u gradu koji nema NBA ekipu.