Minuta šutnje
31

Navijači Zvezde su mrzili Milojevića dok je igrao, a sinoć su mu iskazali nevjerovatno poštovanje

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nekadašnji srbijanski košarkaš i trener Dejan Milojević je preminuo prekjučer u SAD-u u 47. godini, a sinoć su se od njega oprostili navijači Crvene zvezde koji su pokazali koliko su ga cijenili iako su ga istinski mrzili dok je igrao za Partizan.

Milojević je karijeru počeo 1994. godine u Beovuku, a preko FMP-a je stigao u podgoričku Budućnost 2000. godine i tokom četiri sezone postao jedan od najboljih krilnih centara u regionu.

U sezoni 2003/2004 bio je MVP regionalne Goodyear lige (sadašnja ABA), te mu je Crvena zvezda ponudila izdašan ugovor.

No, on je poručio menadžeru Mišku Ražnatoviću da će samo preći u Partizan, te da ga Zvezda ne zanima ma koliko novca mu dali.

Milojević je tokom dvije sezone u Partizanu bio ubjedljivo najbolji igrač, te nije ni čudo da su ga navijači Zvezde mrzili.

Sinoć je na euroligaškoj utakmici između Crvene zvezde i Baskonije u prepunoj beogradskoj Areni održana minuta šutnje za Milojevića, a 20.000 navijača Crvene zvezde se na dirljiv način oprostilo od njega.

U Srbiji je gotovo nemoguće oko ičega ujediniti navijače Zvezde i Partizana, ali su navijači crveno-bijelih ispoštovali minutu šutnje i na taj način pokazali koliko cijene sve ono što je predstavljao Milojević za Srbiju.