Košarka
995

Navijači u Štokholmu poslali poruku KSBiH: Trener nam je izdajica, igra nam je truba...

Piše: I. P.
Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci u srijedu navečer je savladala ekipu Švedske. Pobjeda nedovoljna za plasman na Eurobasket 2017. godine i niz ranijih turbulencija kod navijača je izazvala očekivanu reakciju.

Negodovanje, kritika i prozivanje odgovornih trenutno dominiraju temom bh. košarke, a transparent na sinoćnjoj utakmici između BiH i Švedske podvukao je razmišljanja mnogih ljubitelja sporta.

"Trener nam je izdajica, igra nam je truba, srami se Savezu, politike ste sluga", stajalo je na tribini štokholmske dvorane Hovet.

Reakcija je to na nemile scene koje su označile posljednje mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, uključujući fizički obračun među reprezentativcima i uopće lošu atmosferu koja je kod pojedinih izazvala preispitivanje učešća u državnoj selekciji.

Podsjećamo, u posljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Eurobasket koji će se održati 2017. godine bh. košarkaška reprezentacija pobijedila je rezultatom 78:76. Ipak, bh. tim nije se plasirao na kontinentalnu smotru. Omjerom dvije pobjede i dva poraza okončane su mučne kvalifikacije koje od početka nisu obećavale.