Nisu birali riječi
126

Navijači ogorčeni na diva iz Svojata: Nurkić je klaun, Portland je izgubio zbog njega

Piše: E. B.
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić je direktno utjecao na poraz Portlanda od Oklahoma Cityja, smatraju navijači oba tima.

Thunder je slavio nakon produžetka rezultatom 129:121, a u dodatnih pet minuta susreta pod košem Blazersa je vladao pravi "propuh" s obzirom na to da Nurkić nije igrao zbog isključenja u finišu susreta.

Podsjetimo, Nurkić je dobio tehničke greške zbog sukoba s Russellom Westbrookom i Paulom Georgeom te nije mogao pomoći svojoj ekipi u dodatnih pet minuta.

Nakon meča navijači oba tima bili su ogorčeni na diva iz Svojata. I dok su ga navijači Thundera kritikovali zbog "prljave igre", navijači Blazersa su Nurkića etiketirali kao glavnog krivca za poraz.

"Pobijedili bismo da Nurkić nije isključen", "Nurkić je previše emotivan, glupan je dozvolio da bude izbačen, Portland ga je zaista trebao u produžetku", "Da Nurkić nije igrao prljavo i bio glupan, mogao je igrati", samo su neki od komentara razočaranih navijača Blazersa.

Nurkićevo "flopanje" i bespotrebno teatralno valjanje nakon što ga je gurnuo Westbrook uporedili su čak i sa Neymarovim simuliranjem prekršaja.

Osim navijača Blazersa i Thundera, o Nurkiću su svoje mišeljenje iznijeli i navijači ostalih ekipa koje nije nimalo pozitivno.

"Nurkić je baš pokušao postati najveća prevara u NBA ligi večeras", "Nurkić treba promijeniti ime u 'Bosanska kura'", "Nurkić nema mozga", "Nurkić je klaun, on je koštao Portland pobjede. Izašao je i 'ubili' su Kantera", "Nurkić je kriv za poraz Blazersa. Koliko glup moraš biti da ne shvataš da već imaš jednu tehničku?", Nurkić prevedeno na engleski znači 'mala kura'", "Nurkić je kru*a'"...