Košarka
3

Navijači Netsa odabrali Teletovića za najboljeg igrača sa klupe

Piše: J. H.
Mirza Teletović na putu za London
Mirza Teletović na putu za London
Na zvaničnoj stranici Brooklyn Netsa prije nekoliko dana postavljena je anketa o najboljem igraču sa klupe. U konkurenciji u kojoj su Mirza Teletović, Andrei Kirilenko i Andray Blatche, do sada je ubjedljivo najviše glasova osvojio kapiten košarkaške reprezentacije BiH.

U anketi je učestvovao 4831 navijač, a Teletović je od ovog broja osvojio skoro 3.000 glasova (62 posto). Drugi je bio Kirilenko sa 23 posto osvojenih glasova dok je kao trećeplasirani Blatche dobio 15 posto glasova.

Interesantno, u anketi prije ove koja je glasila "Ko je najbolji igrač decembra" Teletović je dobio nevjerovatnih 94 posto glasova od 5573 učesnika ankete.

U 13 decembarskih utakmica, Teletović je ubacio 132 poena. Najbolje partije pružio je protiv Detroit Pistonsa (17 poena), Philadelphia 76ersa (18 poena), Chicago Bullsa (17 poena), Milwaukee Bucksa (19 poena) i Indiana Pacersa (17 poena).

Večeras će Teletović i ekipa igrati utakmicu protiv Atlanta Hawksa u Areni O2 u Londonu. Svoj dolazak na utakmicu najavili su nogometaši bh. reprezentacije Asmir Begović i Edin Džeko te bokser Adnan Ćatić.

Utakmica je na rasporedu u 21:00 sat uz direktan prenos na Sportklubu.