Rezultatska kriza
0

Nastavlja se blamaža Košarkaškog kluba Bosna

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Posljednji poraz košarkaša Bonse od Zagreba potvrdili su našu tezu da će ove sezone imati rijetkih bljeskova, a ukupan dojam ostat će siv i bezličan. Pokazalo se da nisu sposobni riješiti niti najlakše zadaće koje bi ekipa sa imenom kakav Bosna posjeduje to trebala. Najave o remontu dobivaju sve jasniju potvrdu.

Posljednjim porazima samopouzdanje je bitno narušeno. Studenti nemaju igračku moć, nema niti jasno opredjeljenje koje igrače treba forsirati za narednu sezonu. Poraz u Trnskom nije ništa novo - gubili su tokom čitave sezone. U 14 odigranih kola regionalne NLB lige imaju samo dvije pobjede. Nakon smjene na klupi (otišao Vukoičić, došao Šehovac) novi strateg je uspio upisati pobjedu protiv FMP-a. Šehovac nije krivac za trenutno stanje, to je svima jasno. U nezavidnoj situaciji prihvatio je priliku koja mu se iznenada ukazala. Lagano uči posao kojeg obavlja, ali ne mora baš svaku stepenicu proći učeći se na sopstvenim greškama.

Igrači koji su stigli u redove nekadašnjeg evropskog prvaka pokazali su se kao totalni promašaj.Loša selekcija uzrok je ovakvog stanja koji je generirao turbulencije u klubu. Ljudi koji brinu o igračkom kadru trebali bi prestati sa lutanjima i pronaći odgovor na pitanje - kakvu ekipu žele. Ostvareni rezultati su zaista poražavajući.

Neugodnosti se dešavaju iz kola u kolo. Sezona se još jedino može donekle spasiti u domaćem prvenstvu i kupu. No, primarni cilj jeste da ekipa rezultatima ne blamira klub, a drugi je da se napravi temelj za sljedeću sezonu.