Horor za Beograđane
81

Napad maskiranih huligana na delegaciju Crvene zvezde počeo s "di ste četnici?"

E. K.
Nebojša Čović (Foto: Twitter)
Nebojša Čović (Foto: Twitter)
Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović je u gostovanju na Prva TV opisao detalje napada na delegaciju beogradskog kluba u Zadru.
Kako je istakao prvo su napadnuti novinari, a onda i član Upravnog odbora te prijatelj kluba kao i da su ih sve šutirali nogama.

"Ekipa je iz Barcelone, s nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, 'tipovani' i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO-a i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO-a i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama", rekao je Čović.

Prvi napad se dogodio oko 18:30 ispred hotela u kojem su bili smješteni novinari, kojima se grupa maskiranih napadača s palicama obratilas "di ste četnici?". Drugi napad se dogodio sat i pol kasnije, dodaje Telegraf.rs.

Govorilo se o eventualnom odgađanju utakmice ili igranju pred praznim tribinama što rukovodstvo ABA lige nije dopustilo.

"Zvezda nikad nije bježala s terena, izaći će na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora biti u sportskim okvirima, bez vrijeđanja i ništa nesportski. Zvezda će igrati utakmicu, ali će voditi računa o sigurnosti i hoće li biti vrijeđanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao".

Povrijeđenima su sanirane povrede.

"Novinarima su povrede sanirane šavovima, a član UO-a i njegov prijatelj su snimani, ali nisu im polomljena rebra jer su ih šutirali na zemlji", rekao je Čović