Lakersi preslabi za Sunse
0

Nakon Miamija, Memphis savladao i Dallas

FENA
Memphis igra u dobroj formi (Foto: Arhiv/AFP)
Memphis igra u dobroj formi (Foto: Arhiv/AFP)
Košarkaška ekipa Memphis Grizzlies savladala je na domaćem terenu aktuelne prvake Dallas Maverickse (94:89), nakon što je u petak u gostima iznenadila lanjske finaliste Miami Heat.

Košarkaši Grizzliesa ostvarili su visoku prednost na startu susreta, koja je za goste do kraja susreta bila neuhvatljiva, prenose agencije.

U pobjedničkom timu najraspoloženiji su bili Rudy Gay (25) i Zach Randolph (15), dok je za Dallas Dirk Nowitzki ubacio 17 poena uz 8 skokova.

Boston Celticsi slavili su u Indianapolisu protiv neugodnih Pacersa s 72:86. Na zadnjih pet susreta Indiana je postizala preko 100 poena, ali sinoć je snažna odbrana Bostona cifru spustila na 72.

U timu Bostona najraspoloženiji su bili Paul Pierce s 24 i Ray Allen s 19 poena.

Odsutnost zvijezde Los Angeles Lakersa Kobeja Bryanta omogućila je Phoenixu laku pobjedu (125:105), a Špancu Pau Gasolu najbolji šuterski učinak u ovoj sezoni (30).

Bryant nije igrao zbog povrede, čime je okončao niz od 138 uzastonih nastupa u NBA ligi. Utakmicu nije propustio dvije godine.

Porazom od Orlanda na domaćem terenu (82:88) Philadelphia je ugrozila mjesto u konferenciji koje vodi u završnicu lige, iako je duže vrijeme bila vodeći tim atlantske divizije.

Orlando je na krilima Dwighta Howarda, koji je imao učinak od 20 poena i 22 skoka, prekinuo niz niz od pet uzastopnih poraza. U timu 76-ersa najučinkovitiji je bio Thaddeus Young s 20 poena.

Ostali rezultati: Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 116:94 Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks 96:116 New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 99:90 Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 109:94 Golden State Warriors - Denver Nuggets 112:97