Egzibiciona utakmica
0

Nakon 20 godina pauze vraća se Magic Johnson

Totalsport
Obama u razgovoru sa Johnsonom (Foto: AP)
Obama u razgovoru sa Johnsonom (Foto: AP)
Nekada najbolji svjetski košarkaš, danas 52-godišnji Earvin Magic Johnson, ponovno će zaigrati košarku. Učestvovaće na egzibiciji koju 12. decembra u Washingtonu organizuje predsjednik SAD-a Barack Obama.

Legendarni igrač LA Lakersa prekinuo je karijeru 1991. godine nakon saznanja da je zaražen virusom HIV-a. Nakratko se vratio takmičarskoj košarci kako bi 1992. godine nastupio na Olimpijskim igrama u Barceloni.

"Obama Classic" egzibicija je u kojoj će ponajveće NBA zvijezde igrati da bi aktuelnom predsjedniku pomogli u izbornoj utakmici.

Utakmica koja se može uzeti kao All-Star dvoboj moći će pogledati za 100, ali i za 5000 doalra koliko košta mjesto uz parket. Sav će prikupljeni novac otići na račun Demokratske stranke, te će se njime finansirati predsjednička kampanja Baracka Obame, kojeg čeka borba za drugi predsjednički mandat.

Nastupe su, osim Magica, potvrdili Carmelo Anthony (New York), Ray Allen (Boston), Chris Bosh (Miami), Kevin Durant (Oklahoma City), Chris Paul (New Orleans) i Dwight Howard (Orlando).