Pauza zbog slomljene ruke
0

Najbolji novak prošle sezone u NBA ligi Kyrie Irving počeo trenirati

Totalsport
Kyrie Irving
Kyrie Irving
Kyrie Irving, 20-godišnji košarkaš NBA tima iz Clevelanda i prošle godine proglašen najbolji novak u ligi, počeo je ove sedmice normalno trenirati u svom klubu.

Podsjetimo da je tokom jula Irving na pomalo bizaran način slomio desnu ruku zbog čega je morao otići na operacijski stol, te mu je uslijedila duža pauza zbog rehabilitacije. Irving je slomio ruku tako što je krajem treninga, koji se održavao u sklopu ljetne lige, opalio šakom po obloženom zidu u dvorani ljutit jednom izgubljenom loptom.

Tok rehabilitacije se nije zakomplicirao, pa se tako ispunilo ono što su iz Clevelanda i najavljivali, a to je Irvingov povratak treninzima krajem septembra. Recimo da je prošle sezone Irving ostvarivao odličan prosjek od 18.5 koševa, 5.4 asistencije i 3.7 skokova po susretu, u debitantskoj sezoni.

Inače, Irving je ponovio ono što je dosad kroz historiju uspijevalo tek Oscaru Robertsonu, Magicu Johnsonu, Allenu Iversonu i LeBronu Jamesu. Jedino su oni, kao prvi izbori na draftu, u premijernoj NBA sezoni imali minimalno 18 poena i pet asistencija po meču.

"Osjećam se dobro makar još uvijek neke stvari ne mogu raditi tom desnom rukom. Recimo kuhati ili otvoriti limenku soka. Ali, zato kraj sebe uvijek imam drage prijatelje i tatu koji mi pomažu oko toga", uz smijeh je rekao Irving.

NBA