"The Last Dance"
7

Najbolje tek dolazi: Šokiran sam što je Jordan dozvolio emitovanje tih epizoda

F. Z.
Foto: NBA.com (Michael Jordan)
Foto: NBA.com (Michael Jordan)
U nedjelju navečer emitovane su 5. i 6. epizoda dokumentarnog serijala "The Last Dance" (Posljednji ples), a reditelj Jason Hehir kaže kako najbolje tek dolazi u narednim epizodama.

Dokumentarni serijal o posljednjoj šampionskoj sezoni Chicago Bullsa i ujedno posljednjoj sezoni Michaela Jordana u ekipi iz Vjetrovitog grada počeo se emitovati prije dvije sedmice nakon što je ESPN zbog pandemije koronavirusa premijeru odlučio pomjeriti za april, umjesto juna kako je planirano.

Bio je to fantastičan potez ESPN-a i Netflixa s obzirom na to da čitav sportski svijet priča o Michaelu Jordanu i njegovim Chicago Bullsima.

Reditelj ovog dokumentarnog serijala kaže kako ne može da vjeruje da Jordan nije zabranio emitovanje sedme i osme epizode koje će se emitovati u nedjelju, 10. maja. ESPN je već objavio dio iz sedme epizode kada Jordan i Steve Kerr govore o tome kako je Leteći Mike na jednom treningu udario sadašnjeg trenera Warriorsa.

"Bit ćete iznenađeni kada vidite epizode koje se emituju naredne sedmice. Možda Jordan nije pregledao sedmu epizodu, ali ja ne mogu da vjerujem da je nije povukao. Dobili smo mnogo snimaka od NBA lige na kojima se savršeno vidi kako je bilo igrati s Michaelom, a kako protiv njega", rekao je Hehir i dodao:

"Nisam siguran da biste voljeli trenirati s Michaelom zbog svega što je radio. Bilo je zanimljivo gledati to, ali ne znam koliko je zanimljivo bilo tada razgovarati s njim, jer je bio baš žestok. Tražio je da ti treninzi budu teži nego bilo koja utakmica. Šokiran sam da je ESPN dozvolio da neke stvari i vokabular ostanu u filmu i šokiran sam što je Michael to dozvolio", rekao je Hehir.