Dramatično stanje
3

Najavljen sastanak KSBiH i Ministarstva civilnih poslova, cilj rješavanje finansijskih problema

Klix.ba
Košarkaški savez BiH je putem saopćenja obavijestio javnost da je nakon konferencije za medije održane u utorak 16. maja, na kojoj je izneseno dramatično finansijsko stanje uzrokovano nesavjesnim i nezakonitim djelovanjem dijela bivših upravnih struktura, uslijedila inicijativa Ministarstva civilnih poslova BiH za održavanje zajedničkog sastanka.

Predloženo je da osim predstavnika Ministarstva i KS BiH sastanku prisustvuju predstavnici poreznih uprava, entitetskih vlada i nadležnih ministarstava.

"Očekujemo da će se ovaj sastanak održati u najskorije vrijeme s promptnim odlukama, jer nas vrlo brzo očekuju nastupi prvih reprezentativnih selekcija, koji će biti ugroženi blokadama od strane poreznih uprava. S druge strane, ukoliko do sastanka ovog nivoa ne dođe ili se sastanak svede na obećanja bez kratkih rokova izvršenja, odlučni smo poduzeti drastične mjere kao upozorenje u kakvom se stanju zaista nalazi ne samo naša košarka, već sport u cjelini, kao jedan od najznačajnijih oblika identifikacije naše državnosti u svijetu. Zato, još jednom apelujemo na sve nivoe političkog odlučivanja da shvate ozbiljnost situacije i učine sve da zajednički riješimo probleme s najvišim nivoom državne političke odgovornosti", navodi se u saopćenju KSBiH.