Nimalo lagan trijumf
0

Musin Real sjajnom završnicom meča poravnao rezultat u polufinalnoj seriji ACB lige

D. P.
Musa večeras nije imao svoju noć (Foto: Real Madrid Basket)
Musa večeras nije imao svoju noć (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši Real Madrida uspjeli su slaviti protiv Joventuta u drugoj utakmici polufinala španske ACB lige i tako poravnati u seriji na 1:1.

Nakon poraza u prvom meču u Madridu, košarkaši Reala večeras su slavili rezultatom 90:73 i tako se spasili vrlo teške situacije. Madriđanima ni danas nije bilo lako i meč su riješili tek u samoj završnici.

Naš Džanan Musa nije večeras imao svoju noć, no Realu to nije ni bilo toliko značajno jer je na kraju došao do željene pobjede uz neke druge junake koji su se večeras nametnuli.

Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na poluvremenu gosti su imali prednost. U posljednju dionicu ušlo se s prednošću za Real od četiri poena razlike (63:59).

No, posljednja četvrtina u potpunosti je pripala domaćinu, koji odlazi i na čak 16 poena i dolazi do poravnanja u seriji na 1:1.

Musa je za 20 minuta na parketu postigao pet poena te dodao po dva skoka i asistencije. Najbolji u redovima Reala bio je Guerschon Yabusele s 27 poena, a Mario Hezonja dodao je 15.

Kod gostiju, Henry Ellenson je postigao 17, a Andres Feliz 15 poena.

Treći meč igra se u Badaloni već za dva dana. Polufinale se igra na tri dobijene partije tako da nakon narednog meča neka od ekipa dolazi do meč-lopti.