NBA liga
54

Musi 12 minuta u novoj pobjedi Brooklyn Netsa, Jokić odigrao najbolju partiju sezone

N. K.
Džanan Musa (Twitter: NetsDaily)
Džanan Musa (Twitter: NetsDaily)
Košarkaši Brooklyn Netsa pobijedili su u Charlotteu ekipu Hornetsa rezultatom 111:104 i tako potvrdili trijumf protiv Atlante Hawksa ostvaren u četvrtak.

Domaći su nešto bolje otvorili meč i čak su imali i malu prednost na kraju prve četvrtine. Igralo se potom koš za košem sve do odlaska na odmor na kojem su Hornetsi imali dva poena prednosti. Netsi prave mali preokret u trećoj dionici, a dobrom igrom u odbrani do kraja meča su ga zadržali i slavili zasluženu pobjedu.

Najbolji igrač Netsa bio je Jordan s 16 poena i 13 skokova, a podršku je imao u Harrisu koji je ubacio 22 poena i imao pet asistencija. Bh. reprezentativac Džanan Musa igrao je 12 minuta. Nije se upisao u strijelce, ali je imao po tri skoka i asistencije. Kod domaćih bolji od ostalih bio je Graham s 29 poena i osam asistencija.

Netsi su sedmi na tabeli Istočne konferencije NBA lige, dok su Hornetsi tri pozicije ispod.

Ni najbolja partija sezone srbijanskog košarkaša Nikole Jokića nije pomogla Denver Nuggetsima da izbjegnu poraz kod Boston Celticsa (108:95). Jokić je ubacio 30 poena i imao 10 skokova, ali to nije bili dovoljno protiv Tatuma i Browna. Tatum je ubacio 26 poena, imao sedam skokova i pet asistencija, dok je Brown postigao 21 poena i imao također sedam skokova pa su Celticsi na krilima ovog dvojca došli do sigurne pobjede.

Celticsi su drugi na tabeli Istočne konferencije, dok su Nuggetsi treći za Zapadu.

Tabela: