Zadovoljan draftom
1.4k

Musa za Klix.ba: Čast je biti dio NBA lige, hvala Bosancima i Hercegovcima na podršci

Piše: N. Kustura
Džanan Musa (Foto: AFP)
Džanan Musa (Foto: AFP)
Reprezentativca Bosne i Hercegovine i dojučerašnjeg Cedevitinog krilnog igrača Džanana Musu izabrali su sinoć kao 29. pick prve runde NBA drafta Brooklyn Netsi koji su pravo na ovaj izbor stekli u sklopu tradea s Toronto Raptorsima prošle godine.

Musi su dobrodošlicu na društvenim mrežama poželjeli Brooklyn Netsi, čestitke je uputio i drugi bh. košarkaš u NBA ligi Jusuf Nurkić, a nakon prespavane noći Džanan se kratko javio portalu Klix.ba.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo biti dio NBA lige. Što se tiče samog drafta, nakon što je odabran 18. pick, bile su velike šanse da me izaberu Brooklyn Netsi, što se kasnije i obistinilo", rekao nam je Musa.

Bh. reprezentativac je nakon NBA drafta kazao da mu je to ostvarenje sna, ali i da je zaplakao kada su prozvali njegovo ime.

"Zahvalio bih se svim Bosancima i Hercegovcima koji su sinoć bili budni i bili dio mog uspjeha. Naravno, posebna zahvala ide mojoj porodici koja je bila uz mene tokom drafta i koja me prati kroz cijelu karijeru", poručio je Musa.

Kako nam je sam rekao, i dan poslije drafta telefoni ne prestaju da zvone. Čestitke i poruke stižu sa svih strana.

"Ne stižem se svima javiti. Ubrzo me očekuju i na konferenciji za medije", bio je kratak Musa za kraj razgovora.

Podsjetimo, Musa je sinoć nakon izbora na draftu na svom Twitteru napisao kako je uzbuđen i zahvalan što će biti dio Brooklyn Netsa.