Bh. reprezentativac
15

Musa: Pripreme su bile zahtjevne, protiv Bjelorusije ćemo vidjeti šta smo uradili

Piše: D. B.
Džanan Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Džanan Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija BiH se vratila u Sarajevo s priprema u Hrvatskoj te ih čekaju prijateljski susreti s Bjelorusijom i Austrijom, kao i turnir u Makedoniji, a o tome je govorio naš reprezentativac Džanan Musa.

"Pripreme su bile intenzivne i zahtjevne, a mi smo odgovorili svim zadacima koje smo dobili od selektora. Vratili smo se u Sarajevo, odigrat ćemo dvije pripremne utakmice protiv Bjelorusije i nadamo se pobjedama, ali to nije primarni cilj. Bit će to prilika da vidimo šta smo dosad uradili, ali bi bilo lijepo pobijediti", izjavio je Musa.

On je posebno zadovoljan radom novog selektora Duška Vujoševića.

"Vujošević je trener koji dosta 'gura' mlade igrače, kad vidi u nekom potencijal on 'vadi' maksimum. I ja sam u toj priči te sam veoma zahvalan", rekao je naš reprezentativac.

Pripremne utakmice i turnir u Makedoniji će biti dobar test za naš tim.

"Trenutno nemamo dobrog protivnika, jer se svi spremaju za Eurobasket, ali je Bjelorusija jedan od najboljih kojeg ćemo dobiti u ovim pripremama. Svaku utakmicu moramo shvatiti ozbiljno, ove, onu u Austriji, kao i turnir u Makedoniji. Ove utakmice su nam veliki trening i prilika su da pokažemo šta znamo i šta smo uradili dosad", završio je Musa.