Prijateljski mečevi
10

Musa postigao četiri poena u porazu Brooklyna, solidna partija Nurkića u pobjedi Portlanda

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Portlanda našeg Jusufa Nurkića porazila je Phoenix u prijateljskom meču u okviru priprema za novu NBA sezonu rezultatom 116:83, dok je Brooklyn u kojem nastupa Džanan Musa poražen od Toronta rezultatom 118:91.

Portland je puno bolje otvorio meč od Sunsa, nakon prve četvrtine imali su čak 21 poen razlike i već tada je bilo jasno da će upisati pobjedu u ovom meču. Phoenix je do poluvremena zaigrao nešto bolje pa se na pauzu otišlo uz prednost domaćih od 63:44.

Portland je nastavio dobru igru i u drugom poluvremenu, Trail Blazersi su dodatno povećavali svoju prednost, a do kraja meča ona je narasla na čak 33 razlike. Susrert je završen pobjedom Portlanda od 116:83.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Layman koji je za 29 minuta ubacio 28 poena, a imao je i četiri asistencije i tri skoka. Pratio ga je Baldwin sa 15 poena, dok je kod Phoenixa najefikasniji bio Jackson sa 13 poena.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo 20 minuta, a postigao je pet poena, imao je dvije asistencije i osam skokova.

Brooklyn našeg Džanana Muse poražen je od Toronta nakon izuzetno loše igre u drugom poluvremenu. Netsi su dobro otvorili meč, nakon prve četvrtine imali su prednost od osam poena razlike (29:21), a do poluvremena su Raptorsi smanjili njihovo vodstvo i na pauzu se otišlo s prednošću od četiri poena razlike.

Ključna je bila treća četvrtina koju je Toronto riješio u svoju korist rezultatom 35:11, a u posljednjoj dionici sigurno su meč priveli kraju. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Green sa 22 poena, dok je kod Brooklyna najefikasniji bio Allen sa 23 poena.

Džanan Musa je na terenu proveo deset minuta, a u tom periodu uspio je postići četiri poena.