Veliki preokret
91

Musa ipak stiže u Sarajevo, igrat će za reprezentaciju BiH protiv Češke i Bugarske

D. P.
Musa u dresu BiH (Foto: FIBA)
Musa u dresu BiH (Foto: FIBA)
Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa negativan je na koronavirus i moći će nastupiti za reprezentaciju u duelima protiv Češke i Bugarske.

Reprezentacija BiH se u protekla dva dana okupila i počela spremati za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a košarkaši predvođeni selektorom Vedranom Bosnićem trenutno se nalaze u Sarajevu, gdje je na rasporedu prvi meč u petak protiv Češke.

Iako se očekivalo da ćemo biti lišeni usluga Džanana Muse, mladi košarkaš španskog Breogana je, nakon brojnih napora, dobio dva negativna testa na koronavirus i moći će pomoći reprezentaciji BiH, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Današnji test je pokazao negativan rezultat na COVID-19. #OffToSarajevo #SviuSkenderiju 🇧🇦

Posted by Dzanan Musa on Tuesday, November 23, 2021
Također, Musa je putem Facebook profila objavio da je današnji test negativan, a fanove na Instagramu obradovao je storyjem te je najavio dolazak u BiH.

Musa će sutra stići u Sarajevo i odmah se staviti na raspolaganje selektoru Bosniću, koji je najavljivao da bi se nešto slično moglo dogoditi iako je reprezentacija bila vremenski ograničena.

Podsjetimo, utakmica BiH – Češka Republika igra se 26. novembra od 20 sati u velikoj dvorani "Mirza Delibašić" (KSC Skenderija).