NBA
226

Musa igrao za Brooklyn i postigao četiri poena, meč protiv Bucksa gledao Bill Clinton

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Bh. košarkaš Džanan Musa postigao je četiri poena u porazu Brooklyna od Milwaukeeja rezultatom 113:94.

Netsi su malo bolje otvorili meč i stigli su u prednost na početku susreta, ali sredinom prve četvrtine Milwaukee je stigao do vodstva koje je trajalo sve do kraja utakmice. Nakon prve dionice Bucksi su imali prednost od šest poena, a iako su sredinom druge četvrtine imali i 16 poena prednosti, na poluvrijeme su otišli uz vodstvo 51:42.

Pitanje pobjednika riješeno je u trećoj četvrtini u kojoj je Milwaukee stigao do uvjerljive dvocifrene prednosti (87:62), a takav rezultat ostavio je prostora treneru Netsa da u igru ubaci Džanana Musu.

Musa je na terenu proveo nešto manje od osam minuta, a za to vrijeme je upisao četiri poena i jedan skok. Bh. košarkaš je imao šut iz igre 2-6 s tim da je promašio sva tri pokušaja za tri poena, a treba reći da je za osam provedenih minuta na terenu izgledao poprilično razigrano i da je u tom periodu bio jedan od najagilnijih igrača Brooklyna.

S obzirom na to da u Razvojnoj NBA ligi igra sjajno, Musa se sasvim sigurno može nadati pozivu i na neke od narednih utakmica Netsa.

Meč između Brooklyna i Milwaukeeja posmatrao je i bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Još jednu maestralnu partiju odigrao je James Harden koji je ubacio 44 poena protiv Phoenixa u pobjedi Houstona rezultatom 118:110, a vrijedi izdvojiti i domaću pobjedu Detroita protiv Denvera rezultatom 129:103.

Ostali rezultati:

Washington - Atlanta 129:137 New Orleans - Indiana 107:109

Sacramento - San Antonio 127:112