Doigravanje NBA lige
2

Musa igrao četiri minute u porazu Netsa od Raptorsa, Dončićev rekord nedovoljan Mavericksima

D. B.
Toronto Raptorsi, Boston Celticsi i Los Angeles Clippersi zabilježili su pobjede u utakmicama doigravanja NBA lige.

Raptorsi su većim dijelom utakmice bili bolji od Brooklyn Netsa te su na kraju zasluženo slavili rezultatom 134:110 i tako poveli u seriji 1:0. Do pobjede ih je vodio Fred VanVleet s 30 postignutih poena, a najbliži saigrač mu je bio Serge Ibaka s 22 poena. U ekipi Netsa je najbolji bio Timothe Luwawu-Cabarrot koji je ubacio 26 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa proveo je četiri minute na parketu te je upisao jednu asistenciju.

U susretu Bostona i Philadelphije bolji su bili Celticsi rezultatom 109:101 ponajviše zahvaljujući Jaysonu Tatumu koji je utakmicu završio s 32 poena, a pratio ga je saigrač Jaylen Brown koji je ubacio 29 poena. Kod 76ersa se istakao Joel Embiid s postignutih 26 poena.

Dallas Mavericksi su na poluvremenu utakmice protiv LA Clippersa imali prednosti 69:66, a na kraju su poraženi rezultatom 110:118. Mavericksima nije bila dovoljna ni sjajna partija Luke Dončića koji je ubacio 42 poena. Bio je daleko ispred najbližeg pratioca Tima Hardawayja Jr. koji je postigao 18 poena. Seth Curry je utakmicu završio sa 14 poena, koliko je postigao i Kristaps Porzingis koji je isključen u trećem periodu igre zbog druge tehničke greške.

Clipperse su do trijumfa vodili Kawhi Leonard s 29 i Paul George s 27 poena.

Recimo da je Dončić sa 42 poena ostvario rekord za najviše postignutih poena u debitantskom nastupu u doigravanju NBA lige svih vremena, a pored toga je imao devet asistencija, sedam skokova i tri ukradene lopte.