Trener Slobode
5

Mulaomerović: Protiv Dynamica imamo imperativ pobjede

FENA
Damir Mulaomerović
Damir Mulaomerović
Pet je kola do kraja prvog dijela takmičenja u ABA 2 ligi u kojima košarkaši OKK Sloboda traže dobitnu kombinaciju za opstanak, a jedna od bitnih utakmica svakako je večerašnja sa beogradskim Dynamicom.

U taboru Tuzlaka ne spore da je ovo ključna utakmica, jer ako pobijede u narednom kolu imaju direktan obračun za opstanak protiv Novog Pazara. No, prije toga, večeras moraju odigrati dobro i doći do bodova protiv neugodnog protivnika iz Srbije.

"Večeras nas očekuje vrlo bitna utakmica protiv dobre, mlade i agresivne ekipe Dynamica, u kojoj mi definitivno imamo imperativ pobjede. Igrači su nakon posljednjih utakmica malo umorni, ali se nadam da će pronaći dovoljno energije da respektabilnog protivnika pobjede u Mejdanu", izjavio je trener Damir Mulaomerović, koji je pozvao vjerne simpatizere Slobode da u što većem broju dođu u Mejdan i igračima pruže toliko bitnu podršku.

Tuzlaci su minule nedjelje u derbiju domaćeg prvenstva ubjedljivo pobijedili ekipu Sparsa što je nagovještaj dobre igre i protiv Dynamica.

Iako je ekipa umorna od igranja dvije utakmice sedmično, povoljnom rezultatu nada se i kapiten Slobode Walter Denzel Gregg.

"Smatram da smo svaki dan sve bolji kao ekipa i navijači mogu očekivati da ćemo pružiti borbenu utakmicu. Naš cilj je kao i uvijek boriti se jako i pobijediti", poručio je Gregg, jedan od najboljih igrača OKK Slobode ove sezone.

Utakmica OKK Sloboda - Dynamic igra se večeras u velikoj dvorani Mejdana od 19:00 sati.